fbpx

Je bent niet de enige!

Vertelpunt (16)

We weten allemaal dat de online wereld een drukke, luide plaats is geworden waar je moet wedijveren om aandacht. Er is meer content en competitie dan ooit tevoren, waardoor het steeds moeilijker wordt om op te vallen.

Vroeger ging het zo:
Je had een geweldig idee.
Je creëerde het.
Je verkocht het omdat mensen vanzelf hun weg naar jou vonden.

Vandaag gaat het zo:
Je hebt een geweldig idee.
Je creëert het.
Je verkoopt niets omdat mensen je niet meer zomaar vinden.

Vandaag de dag moet je actief werken aan het zichtbaar worden met je merk. Want, als niemand je online kan vinden, besta je simpelweg niet.

Maar hoe doe je dat? Zichtbaar worden in een overvloed aan boodschappen?

Je moet leren om jouw boodschap te communiceren op een manier die mensen inspireert om “JA” te zeggen.
Als je wil dat jouw zaak het goed doet op de lange termijn, dan zal je moeten leren de juiste woorden te gebruiken om jouw klanten te overtuigen.
Want goede teksten zorgen voor de gewenste reactie:
“Oh, vertel me meer”
“Oh, hoe wist je dat ik dit nodig had?”
“Hier is mijn credit card”

Wil jij ook:

 • weten wat jouw ideale klant wil horen van jou?
 • origineel zijn met je content?
 • mensen inspireren met je content?
 • met zelfvertrouwen jouw verhalen vertellen?
 • meer visibiliteit en betrokkenheid creëren voor jouw zaak?
 • makkelijk teksten schrijven waar je niet aan twijfelt?

… en dit allemaal zonder urenlang in saaie copywriting boeken te lezen of het wereldwijde web af te struinen naar de beste schrijftips?

Ik schrijf al verhaaltjes sinds ik klein ben. Toen ik 15 was won ik een prijs voor het beste scenario en verkondigde ik triomfantelijk: “Ik wil met schrijven mijn brood verdienen”. Die fameuze uitspraak is gelukkig uitgekomen. Ik verdien mijn hele carrière al mijn brood met schrijven, niet als romanschrijver (zoals ik als tiener dacht), maar wel eerst als academica en sinds 2017 als copywriter bij Vertelpunt.

Die ervaring bundel ik nu in mijn Vertel! opleidingstraject, zodat ook jij kan leren hoe je jouw content kan schrijven voor je website, social media, blogs, nieuwsbrieven, …

Zonder stress.
Zonder getwijfel.
Maar met zelfvertrouwen.
En zelfs met goesting (geloof me maar!).

 • Hoe je de juiste woorden vindt die jouw droomklanten van jou willen horen
 • Hoe je jouw eigen verhalen vol overtuiging vertelt
 • Hoe je zonder moeite nieuwe inspiratie vindt voor jouw content
 • Hoe je jouw dienst of product in de markt zet zodat de juiste klanten jou vinden
 • Hoe je jouw ideale doelgroep het beste bereikt

Ieder begin is moeilijk, maar mijn 4-stappenplan geeft je het vertrouwen en de energie die je nodig hebt!

 

In de eerste stap gaan we onze aandacht op jou richten. Breekt het angstzweet je nu al uit omdat je niet graag over jezelf praat? Geen nood! Ik heb 4 leuke oefeningen om jou te helpen vanachter je logo vandaan te komen zodat je kan laten zien wie je bent en waar je voor staat.

In de tweede stap laat ik je zien hoe je jouw ideale klant door en door kan leren kennen. Aan de hand van drie simpele oefeningen leer ik je hoe je in zijn of haar hoofd kruipt zodat je exact weet wat jouw droomklant van jou wil horen (je kan dit zelfs vanachter je computer doen!).

In de derde stap creëren we een onweerstaanbaar aanbod, aangepast aan de noden van jouw ideale klant: een reeks van workshops, coachingtraject, trainingsprogramma, consultancy pakket, …. en schrijven hiervoor een mooie salespagina die je overal kan inzetten om nieuwe klanten aan te trekken.

Een geweldige aanbieding hebben is niet voldoende als mensen niet weten dat het bestaat. De laatste module draait daarom volledig om online marketing: hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten jou vinden? Dat doe je niet door gewoon maar wat te posten op social media, maar door een juiste verkoopstrategie te hebben en een sterk contentplan.

Wacht even, ik hoor je denken: “Dit is wel heel veel en wat als het me allemaal niet lukt?”

Daarom ben ik er, als ervaren online marketeer en copywriter, om jou stap voor stap te begeleiden. 

Luister, teksten schrijven is een emotioneel proces, daar ga ik niet om liegen. Je gaat jezelf tegenkomen en je gaat schreeuwend willen wegrennen op sommige momenten ;). 

Maar als je dan doorbijt en verder zet met wat ik je leer, dan beloof ik je dat je geweldige resultaten gaat zien. Het heerlijke is dat je gaat merken dat je je niet anders moet voordoen dan je bent. Je moet niet ineens professioneel klinken (in tegendeel!).

 Je zult verbaasd zijn te zien hoe gemakkelijk het is om vanuit je hart te schrijven en – heel gewoon – jezelf te zijn. Je hebt alle vaardigheden al in je – ik toon je enkel hoe je deze stap voor stap kan gebruiken om die klanten aan te trekken die jij verdient.


met gemak en plezier jouw content schrijven! (ja, geloof me maar!)

MEER ZELFVERTROUWEN

Krijg een boost in motivatie met concrete oefeningen die je – op een zachte manier – uit je comfortzone halen (geen angst meer voor selfies + video’s!)

AANTREKKELIJKE TEKSTEN

Leer de juiste woorden vinden die jouw ideale klanten overtuigen bij jou te kopen (je gaat schrijven leuk vinden, geloof me maar!)

AUTHENTIEK VERKOPEN

Ontdek hoe je verkoopt vanuit je hart met de juiste content waar jouw droomklanten op zitten te wachten (bye bye awkward silences als je iets probeert te verkopen)

WAAROM KIEZEN VOOR
VERTEL! ONLINE SCHRIJFCURSUS

Omdat de cursus zeer duidelijk en gestructureerd is opgebouwd

“Duidelijke en positieve aanpak, veel energie, helder uitgelegd in kleine stappen. Volgens mij daardoor prima te volgen voor wie geen of weinig kennis heeft op dit gebied.”

“Ik vond de hele cursus subliem. Ik ben zo blij met de templates en de duidelijke uitleg hoe het moet. Nu heb ik een beeld van wat ik kan en wat ik zeker niet mag vergeten. Ik zie nu een structuur waarmee ik creatief aan de slag kan gaan.”

“Schrijven is leuk en ontspannend als je weet wat te schrijven en een soort leidraad hebt (minder overwhelm en stress)”

“Alle stappen in de cursus zijn direct toepasbaar. Bij elkaar zijn dat er een heleboel, maar ze heeft ze in onderdelen opgesplitst waardoor het overzichtelijk en behapbaar is.”

“Ik ben onder de indruk van de rust en opbouw van jouw training”


Omdat je de theorie meteen in de praktijk omzet

“Wat ik het beste vond zijn de filmpjes waarin je aan de hand van je eigen pagina laat zien hoe je de theorie hebt toegepast”

“Je uitleg is zo simpel! Heerlijk om je zo vol passie te horen vertellen over hoe je het een en ander hebt opgezet en uitgewerkt, maar wel op een manier zodat wij er ook nog iets aan hebben. Ik vind het fijn om nu een uitgangspunt te hebben om mijn teksten zo te gaan schrijven dat klanten mogelijk langer blijven hangen op mijn website omdat de tekst hen aanspreekt.”

“Marijke leert je op een heldere, eenvoudige manier jouw authentieke verhaal te schrijven. Hoe krijg je jouw verhaal nu de wereld in. Ze is rustig en heeft kennis van zaken. Ze helpt je angst om te zetten in actie.”

 

Omdat het aanzet tot actie

“De formats waren heel behulpzaam. Ondanks het feit dat je de formats ‘moest’ volgen was er voldoende ruimte om je eigen ding te doen, en dat werd alleen maar toegejuicht door Marijke” 

“De dynamiek, je coaching en inzichten, de simpele opzet. Het op een prettige manier aanzetten tot actie. De mogelijkheid om al jouw vragen te stellen tijdens de coachingcalls.”

“Als je stukje bij beetje schrijft, is het allemaal veel minder ‘eng’. Je weet zelf best wel wat te schrijven! Ik hou nu van copywriting”

“Ik ben erg precies en bleef vooral heel erg in het (her)schrijven hangen, door de cursus te doen had ik een stok achter de deur met een duidelijk doel; binnen een maand zijn mijn teksten gewoon echt af.”

 

Omdat je er niet alleen voor staat 

“Het was heel waardevolle content die door jouw coaching echt tot een volgend niveau wordt getild”

“De livesessies met Marijke waren een echt duwtje in de rug.”

“Deze cursus heeft mij stap voor stap meegenomen in het proces van een website te schrijven. Marijke was een heel fijne en stimulerende coach gedurende het schrijfproces.”

“Zeer gedreven coaching. Marijke geeft directe feedback en stimuleert je om verder te zoeken”


ZO WERKT
VERTEL! SCHRIJFCURSUS

Je krijgt:

 • toegang tot alle trainingsvideo’s, templates en oefeningen in een online leerplatform die je op eigen tempo kan bekijken
 • mijn exclusieve aandacht (en enthousiasme!) tijdens onze opleidingsuren via Zoom (in te plannen volgens jouw eigen tempo)
 • een opname van onze opleidingsmomenten zodat je ze in alle rust opnieuw kan bekijken of beluisteren, zo vaak je maar wil (en dat wil je, want ik overspoel je met schrijftips!)
 • de mogelijkheid tussentijds vragen via e-mail te stellen en korte feedback van mij krijgen.
 • misschien nog wel het allerbelangrijkste: je kan (of moet!) mij gebruiken als motivator om eindelijk in de actiemodus te komen en het werk te doen dat je al heel lang hebt laten liggen (toch?!).
 
Doe je mee?

Doe je met mij mee?

 • Je kiest zelf welke formule het best voor je werkt: wil je liever zelfstandig werken aan je content om dan tijden 2 sessies feedback van mij te krijgen? Of wil je wel de volledige ervaring en mijn steun gedurende verschillende weken? Of wil je dit maar ook nog graag persoonlijke hulp met het creëren van je content voor social media, ter plaatse bij jou thuis? Het kan allemaal! 
 • Je krijgt mijn exclusieve aandacht (en enthousiasme!) tijdens onze opleidingsmomenten via Zoom (in te plannen volgens jouw eigen tempo)
 • Je ontvangt een opname van onze gesprekken zodat je ze in alle rust opnieuw kan bekijken of beluisteren, zo vaak je maar wil (en dat wil je, want ik overspoel je met tips!)
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot de oefeningen, videomateriaal en pdf’s via een online platform (een schatkamer aan informatie die je meteen kan omzetten!)
 • Je kan tussentijds vragen via e-mail stellen en korte feedback van mij krijgen
 • Mijn onvoorwaardelijke steun om aan het schrijven te gaan (ik weet hoe belangrijk die stok achter de deur is!)

 

Wat levert het je op?

 

 • Een euforisch gevoel als die websiteteksten, social media berichten, nieuwsbrieven, folders, … eindelijk geschreven worden en je trots kan zijn op het eindresultaat (feestjeeeee!!!)
 • Je leert een belangrijke marketing vaardigheid die je nog jaren kan inzetten, namelijk teksten schrijven op een authentieke manier die bij jou past en je droomklanten aantrekt. Dat wordt jouw nieuwe magische kracht!
 • Je hebt je stem gevonden en kan nu vol zelfvertrouwen je content maken en delen 
 • Je trekt op een heel natuurlijke manier de juiste klanten aan


Jouw investering voor
VERTEL! SCHRIJFCURSUS

vertel!
BOOST

COPYWRITING & ONLINE MARKETING OPLEIDING 

2 uur 1 op 1 opleiding via Zoom

Onbeperkte toegang tot alle schrijftrainingen, templates en opdrachten in een online leerplatform

2 opleidingsmomenten van 1 uur via Zoom om samen aan jouw content te werken 

Mijn onvoorwaardelijke steun om in de schrijfflow te blijven  

350 euro excl. btw*

Ben je iemand die graag zelfstandig bijleert op basis van lesmateriaal en weinig begeleiding nodig heeft? Dan is dit voor jou!

VERTEL!
DEEP DIVE

COPYWRITING & ONLINE MARKETING OPLEIDING 

4 uur 1 op 1 opleiding via Zoom

Onbeperkte toegang tot alle schrijftrainingen, templates en opdrachten in een online leerplatform

4 opleidingsmomenten van 1 uur via Zoom om samen aan jouw content te werken 

Mijn onvoorwaardelijke steun om in de schrijfflow te blijven  

700 euro excl. btw**

Ben jij iemand die regelmatig een duwtje in de rug krijgt, deadlines nodig heeft en een persoonlijke lesstijl apprecieert ? Dan is dit voor jou!

VERTEL!
SHOW & TELL

COPYWRITING & ONLINE MARKETING OPLEIDING 

4 uur 1 op 1 opleiding via Zoom

2 uur social media workshop op locatie (op Corda Campus of bij jou)

Onbeperkte toegang tot alle schrijftrainingen, templates en opdrachten in een online leerplatform

4 opleidingsmomenten van 1 uur via Zoom om samen aan jouw content te werken 

Mijn onvoorwaardelijke steun om in de schrijfflow te blijven 

Social media workshop: contentplan + foto’s/video’s + tips & tricks 

1190 euro excl. btw***

Ben jij iemand die graag van A tot Z begeleid wordt in het hele schrijf- en content creatie proces? Zodat je alles in handen hebt om er helemaal voor te gaan? Dan is dit voor jou!

mits gebruik van de KMO portefeuille (500 euro, excl. btw zonder gebruik van de KMO portefeuille)

** mits gebruik van de KMO portefeuille (1000 euro, excl. btw zonder gebruik van de KMO portefeuille)

*** mits gebruik van de KMO portefeuille (1700 euro, excl. btw zonder gebruik van de KMO portefeuille)

 

Vertelpunt is geregistreerd dienstverlener van de KMO portefeuille. Dat geeft ondernemers de kans om opleidingen te volgen die hun zaak doen groeien met een fikse korting van de Vlaamse overheid. Concreet betekent dit dat je 30% korting kan krijgen op mijn schrijftrajecten. Bekijk alle voorwaarden op www.kmoportefeuille.be of contacteer mij voor meer informatie.

MINI-CURSUS ‘SCHRIJF JOUW WEBSITE TEKSTEN IN 4 WEKEN’ 

– Leer op een duidelijke, gestructureerde manier jouw website teksten (her)schrijven

– Leer stap voor stap waar je de inspiratie vindt om aantrekkelijke content te schrijven voor je website 

– Laat je inspireren door de templates om een geweldige home pagina, sales pagina en over mij pagina

Stap voor stap toon ik je hoe je website teksten schrijft die helemaal bij jou en jouw ideale klant passen.

 

MINI-CURSUS ‘LANCEER JOUW (NIEUW) AANBOD IN 4 WEKEN’

– Ontdek wat een lancering is en waarom het voor jouw aanbod ook kan werken

– Leer de verschillende stappen van een lancering

– Ga stap voor stap doorheen het actieplan om je eigen lancering voor te bereiden

– Leer hoe je lanceert met een webinar 

– Volg mijn templates om de beste sales e-mails te schrijven die bij een lancering horen

 

MASTERCLASS STORYTELLING MET E-MAILS 

– Ontdek waarom e-mail marketing belangrijk voor je is

– Leer de juiste aanpak om succesvol te starten

– Leer hoe je interessante verhalen vindt

Met veel concrete voorbeelden motiveer ik je om met e-mailmarketing te starten en/of meer storytelling toe te passen.

 

MASTERCLASS MINDFUL ONDERNEMEN

Door ondernemerscoach Kristien Vansimpsen van BtB coaching

– Ontdek jouw sterktes

– Leer hoe je omgaat met jouw perfectionisme

– Leer bewuste keuzes maken

– Krijg meer focus voor je onderneming

Kristien toont ons hoe je je mindset positief houdt met een no-nonsense aanpak!

 

MASTERCLASS BRANDING 

Door grafisch ontwerpster Niki Colson van Nikkeldesign

– Ontdek wat branding voor jou kan doen

– Leer het belang van een goed logo 

– Leer welke kleuren bij jouw business passen

– Leer hoe je zelf je branding kan aanpakken en wat je best uitbesteedt

Niki toont ons hoe je branding het verschil kan maken voor jouw zaak!

 

Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q

Dit is de oude typemachine van mijn bompa. Mooi, he? Kan je je inbeelden hoe het vroeger was om een tekst te typen? Met iedere druk op de toets liet je een fysieke afdruk achter op het blad papier.

Dat heerlijke geluid en dan die geuren van inkt en papier.

Indrukwekkend!

Vandaag zijn onze digitale schrijfsels met een enkele klik weggeveegd.

Het is allemaal zo vluchtig geworden.

Dat helpt ons niet om beter te schrijven!

Daarom dat ik jou tijdens mijn schrijfcoaching help om weer met jouw hele gevoel en al jouw zintuigen aan een schrijfproject te beginnen.

Alsof je met inkt en papier werkt.

Zodat ook jij een beetje kan proeven van de magie van het schrijven.

Want iedereen heeft een verteller in zich, je moet er enkel de ruimte voor creëren.

Ik help jou jouw innerlijke verteller te vinden.

Q
Marijke-0037

Ben je klaar om jouw verhalen te vertellen?

Ik help je graag op pad naar meer connectie met jezelf en je ideale klanten. Met mij heb je een ervaren copywriter en marketeer aan je zijde. Met veel empathie en enthousiasme maken we van jouw plannen een succes!

Heb je het gevoel dat ik je zou kunnen helpen? Benieuwd of er een klik is?

 

Laten we eens babbelen. Boek meteen je online koffiebabbel!

Niet twijfelen. Nu is het moment om actie te ondernemen. Uitstel is vaak afstel, toch? 🙂