fbpx

Je bent niet de enige!

Vertelpunt (16)

We weten allemaal dat de online wereld een drukke, luide plaats is geworden waar je moet wedijveren om aandacht. Er is meer content en competitie dan ooit tevoren, waardoor het steeds moeilijker wordt om op te vallen.

Vroeger ging het zo:
Je had een geweldig idee.
Je creëerde het.
Je verkocht het omdat mensen vanzelf hun weg naar jou vonden.

Vandaag gaat het zo:
Je hebt een geweldig idee.
Je creëert het.
Je verkoopt niets omdat mensen je niet meer zomaar vinden.

Vandaag de dag moet je actief werken aan het zichtbaar worden met je merk. Want, als niemand je online kan vinden, besta je simpelweg niet.

Maar hoe doe je dat? Zichtbaar worden in een overvloed aan boodschappen?

Je moet leren om jouw boodschap te communiceren op een manier die mensen inspireert om “JA” te zeggen.
Als je wil dat jouw zaak het goed doet op de lange termijn, dan zal je moeten leren de juiste woorden te gebruiken om jouw klanten te overtuigen.
Want goede teksten zorgen voor de gewenste reactie:
“Oh, vertel me meer”
“Oh, hoe wist je dat ik dit nodig had?”
“Hier is mijn credit card”

Wil jij ook:

 • weten wat jouw ideale klant wil horen van jou?
 • origineel zijn met je content?
 • mensen inspireren met je content?
 • met zelfvertrouwen jouw verhalen vertellen?
 • meer visibiliteit en betrokkenheid creëren voor jouw zaak?
 • makkelijk teksten schrijven waar je niet aan twijfelt?

… en dit allemaal zonder urenlang in saaie copywriting boeken te lezen of het wereldwijde web af te struinen naar de beste schrijftips?

Ik schrijf al verhaaltjes sinds ik klein ben. Toen ik 15 was won ik een prijs voor het beste scenario en verkondigde ik triomfantelijk: “Ik wil met schrijven mijn brood verdienen”. Die fameuze uitspraak is gelukkig uitgekomen. Ik verdien mijn hele carrière al mijn brood met schrijven, niet als romanschrijver (zoals ik als tiener dacht), maar wel eerst als academica en sinds 2017 als copywriter bij Vertelpunt.

Die ervaring bundel ik nu in mijn Vertel! schrijfcoachingstraject, zodat ook jij kan leren hoe je jouw content kan schrijven voor je website, social media, blogs, nieuwsbrieven, …

Zonder stress.
Zonder getwijfel.
Maar met zelfvertrouwen.
En zelfs met goesting (geloof me maar!).

WAAROM KIEZEN VOOR
schrijfcoaching als ondernemer?

Als bezielde ondernemer begrijp je dat de manier waarop je communiceert een enorm verschil kan maken. Je wil je gevoelens in je woorden verwerken, zodat je de mensen aantrekt met wie je heel graag samenwerkt. Leren schrijven is een investering in de groei en impact van jouw bedrijf en dus van jouw leven. 

1. Verhoog je zichtbaarheid

Schrijfcoaching helpt je om teksten te creëren die opvallen in de digitale jungle. Door jouw boodschap helder en overtuigend te formuleren, vergroot je je zichtbaarheid en trek je de aandacht van je doelgroep.

2. Bouw een sterk merk op

Jouw bedrijf is uniek, en schrijfcoaching helpt je om dat op de juiste manier over te brengen. Ontwikkel een consistente en aantrekkelijke schrijfstijl die past bij jouw merkidentiteit, waardoor klanten zich met jouw onderneming kunnen identificeren.

3. Verhoog de betrokkenheid

Goed geschreven teksten wekken emoties op en creëren betrokkenheid. Met schrijfcoaching leer je hoe je je publiek kunt raken en boeien, waardoor ze niet alleen klanten worden, maar ook loyale fans.

4. Bespaar tijd en frustratie

Schrijven kan tijdrovend zijn, vooral als je worstelt met de juiste woorden. Schrijfcoaching versnelt het proces door je te voorzien van praktische technieken en direct toepasbare strategieën, waardoor je kostbare tijd bespaart en frustratie minimaliseert.

5. Optimaliseer marketingresultaten:

Of het nu gaat om een website, social media, nieuwsbrieven, of productlanceringen, schrijfcoaching verbetert jouw marketingteksten. Optimaliseer je boodschap voor maximale impact en genereer meer conversies en sales.

6. Persoonlijke begeleiding

Met schrijfcoaching ontvang je persoonlijke begeleiding die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Werk samen met een ervaren schrijfcoach (ik dus!) die je helpt om je schrijfvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

 


ZO WERKT
VERTEL! SCHRIJFCOACHING

De Vertel! schrijfopleiding met individuele schrijfcoaching leert je als ondernemer om teksten te schrijven voor je zaak, om meteen te gebruiken in je marketing- en salesstrategie. Je leert schrijven voor je website, social media, nieuwsbrieven, folders, mailings, … Het is een inspirerende en motiverende opleiding, speciaal ontwikkeld voor bezielde ondernemers die de belangrijke marketingvaardigheid van copywriting onder de knie willen krijgen. Het is ook ideaal voor ondernemers die hun marketing graag (op termijn) willen uitbesteden, zodat ze hun marketingteam optimaal kunnen briefen en begeleiden. 

Doel van schrijfcoaching

De doelstellingen van de opleiding zijn:

 • weten wat storytelling is en dit vanaf nu met veel plezier toepassen in je zaak

 • leren hoe je wervende teksten schrijft waardoor je meer visibiliteit en betrokkenheid creëert voor jouw zaak

 • Teksten voor de lancering van een (online) product of dienst leren schrijven

 • Door middel van de juiste woorden meer conversies en sales genereren

Docente + lesmateriaal

Gedurende het volledige programma geniet je van een intensieve begeleiding van mij, Marijke Hermans. Ik ben ook de docente in de online lessen en ik creëerde het lesmateriaal dat je via het online leerplatform kan raadplegen. Je krijgt ook toegang tot de online leeromgeving van Vertel.Academie waar ik via video’s uitleg en verdieping geeft in het materiaal en fysiek lesmateriaal ter beschikking stelt. De verdiepende en voorbereidende opdrachten bespreken we tijdens de 1 op 1 opleidingsmomenten.

In ’t kort

Je krijgt:

 • toegang tot alle trainingsvideo’s, templates en oefeningen in een online leerplatform die je op eigen tempo kan bekijken
 • mijn exclusieve aandacht (en enthousiasme!) tijdens onze opleidingsuren via Zoom (in te plannen volgens jouw eigen tempo)
 • een opname van onze opleidingsmomenten zodat je ze in alle rust opnieuw kan bekijken of beluisteren, zo vaak je maar wil (en dat wil je, want ik overspoel je met schrijftips!)
 • de mogelijkheid tussentijds vragen via e-mail te stellen en korte feedback van mij krijgen.
 • misschien nog wel het allerbelangrijkste: je kan (of moet!) mij gebruiken als motivator om eindelijk in de actiemodus te komen en het werk te doen dat je al heel lang hebt laten liggen (toch?!).
 
Schrijfcoaching is geen eenrichtingsverkeer; het is een interactief proces dat zich richt op jouw specifieke behoeften en doelen. Het is een investering in de kracht van woorden en de groei van jouw onderneming.
 

Doe je met mij mee?

 • De reis begint met een grondig intakegesprek. Hier bespreken we jouw zakelijke doelen, specifieke schrijfuitdagingen en wat je hoopt te bereiken met schrijfcoaching. Samen bepalen we hoeveel schrijfuren je nodig hebt
 • Samen definiëren we heldere doelen voor de coaching. Of je nu je website wilt optimaliseren, krachtige productlanceringsteksten wilt schrijven, of gewoon je algehele schrijfvaardigheden wilt versterken, de doelen vormen de leidraad voor de sessies.
 • Tijdens de coaching ontvang je praktische schrijftechnieken en strategieën die je direct kunt toepassen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een pakkende introductie, het creëren van overtuigende calls-to-action of het verbeteren van je storytelling, elke sessie zit boordevol praktische tips die je meteen kan inzetten en die je nooit meer zal vergeten.
 • We werken samen aan je teksten: jij schrijft, ik geef feedback, we bespreken en optimaliseren, al doende. Dit is een waardevol onderdeel van de coaching, waarin je leert van concrete voorbeelden en direct ziet hoe je teksten kunnen evolueren.
 • Tussen de sessies door kan je vragen via e-mail stellen en korte feedback van mij krijgen
 • Je ontvangt een opname van onze gesprekken zodat je ze in alle rust opnieuw kan bekijken of beluisteren, zo vaak je maar wil (en dat wil je, want ik overspoel je met tips!)
 • Je krijgt mijn enthousiaste steun om aan het schrijven te gaan (ik weet hoe belangrijk die stok achter de deur is!)

 

Wat levert het je op?

 • Een euforisch gevoel als die websiteteksten, social media berichten, nieuwsbrieven, folders, … eindelijk geschreven worden en je trots kan zijn op het eindresultaat (feestjeeeee!!!)
 • Je leert een belangrijke marketing vaardigheid die je nog jaren kan inzetten, namelijk teksten schrijven op een authentieke manier die bij jou past en je droomklanten aantrekt. Dat wordt jouw nieuwe magische kracht!
 • Je hebt je stem gevonden en kan nu vol zelfvertrouwen je content maken en delen 
 • Je trekt op een heel natuurlijke manier de juiste klanten aan

Maak kennis met je schrijfcoach Marijke

Marijke Hermans (1982) beheerst de kunst van het vertellen in een digitaal tijdperk. Haar passie voor taal, communicatie en literatuur leidde tot studies in bedrijfscommunicatie, cultuur- en maatschappijwetenschappen en uiteindelijk een carrière in de wetenschap als onderzoeker (PhD) en docente sociologie aan de Universiteit Maastricht. Ze superviseerde tientallen studenten in het schrijven van hun papers. Na verblijven in Boston en Berlijn, nam ze in 2018 het communicatiebureau Vertelpunt van haar vader over. Sindsdien heeft Marijke tientallen KMO’s geadviseerd in het uitrollen van hun marketingactiviteiten en honderden ondernemers begeleid in het schrijven van hun teksten. Deze kennis en ervaring heeft ze op een interactieve, gestructureerde en motiverende manier gebundeld in de opleidingen van Vertel.Academie. Daarnaast is Marijke sinds 2022 ook mede-zaakvoerder van Connect & Grow, een hands-on opleidingstraject voor vrouwelijke ondernemers die meer focus, groei en plezier met hun zaak willen. En haar vader? Die blijft zich volop inzetten voor zijn passieproject: Vertelpunt Uitgevers, een kleine uitgeverij die zich richt op amateurauteurs die dromen van een eigen boek. Een gouden vader-dochter duo!

 

Schrijfcoach Marijke Hermans Vertelpunt

Dit is de oude typemachine van mijn bompa. Mooi, he? Kan je je inbeelden hoe het vroeger was om een tekst te typen? Met iedere druk op de toets liet je een fysieke afdruk achter op het blad papier.

Dat heerlijke geluid en dan die geuren van inkt en papier.

Indrukwekkend!

Vandaag zijn onze digitale schrijfsels met een enkele klik weggeveegd.

Het is allemaal zo vluchtig geworden.

Dat helpt ons niet om beter te schrijven!

Daarom dat ik jou tijdens mijn schrijfcoaching help om weer met jouw hele gevoel en al jouw zintuigen aan een schrijfproject te beginnen.

Alsof je met inkt en papier werkt.

Zodat ook jij een beetje kan proeven van de magie van het schrijven.

Want iedereen heeft een verteller in zich, je moet er enkel de ruimte voor creëren.

Ik help jou jouw innerlijke verteller te vinden.


Jouw investering voor
VERTEL! SCHRIJFCOACHING

Basispakket – “Startersboost”

Duur: 3 uur schrijfcoaching, op te nemen binnen 6 maanden

Inclusief:

 • 1 uur Intakegesprek en doelbepaling
 • 2 uur persoonlijke schrijfcoaching

Voordelen:

 • Hulp bij het opstellen van heldere doelen voor jouw schrijfprojecten.
 • Praktische technieken voor het verbeteren van je schrijfvaardigheden.
 • Feedback en optimalisatie van één of meerdere teksten.
 • Ondersteuning tussen de sessies door via e-mail/chat.
 •  

Investeer in de Startersboost en leg een stevig fundament voor jouw schrijfsucces.

350 euro excl. btw*

 

Business Pakket – “Schrijversflow”

Duur: 6 uur schrijfcoaching, op te nemen binnen 1 jaar

Inclusief:

 • 1 uur Intakegesprek en doelbepaling
 • 5 uur persoonlijke schrijfcoaching

Voordelen:

 • Alles in het “Startersboost” pakket, plus:
 • Diepgaande optimalisatie van meerdere teksten.
 • Begeleiding bij complexere schrijfprojecten (vb boek of cursus) of marketingcampagnes.
 • Uitgebreide feedbacksessies voor intensieve groei.
 • Prioritaire ondersteuning tussen sessies door.
 •  

Ontketen jouw schrijversflow met dit uitgebreide coachingpakket

700 euro excl. btw**

.

 

VIP-Pakket – “Meesterverteller”

Duur: 12 uur schrijfcoaching, op te nemen binnen 2 jaar

Inclusief:

 • 1 uur Intakegesprek en doelbepaling
 • 11 uur persoonlijke schrijfcoaching

Voordelen:

 • Alles in het “Schrijversflow” pakket, plus:
 • Onbeperkte toegang tot de studie hulplijn.
 • Exclusieve begeleiding bij grote projecten en lanceringen.
 • Diepgaande analyse van jouw huidige schrijfstijl en aanpassingen voor maximale impact.
 • Persoonlijk actieplan voor voortdurende groei.
 •  

Word een Meesterverteller en transformeer jouw schrijfvaardigheden op het hoogste niveau.

1400 euro excl. btw***

mits gebruik van de KMO portefeuille (500 euro, excl. btw zonder gebruik van de KMO portefeuille)

** mits gebruik van de KMO portefeuille (1000 euro, excl. btw zonder gebruik van de KMO portefeuille)

*** mits gebruik van de KMO portefeuille (2000 euro, excl. btw zonder gebruik van de KMO portefeuille)

 

Vertelpunt is geregistreerd dienstverlener van de KMO portefeuille. Dat geeft ondernemers de kans om opleidingen te volgen die hun zaak doen groeien met een fikse korting van de Vlaamse overheid. Concreet betekent dit dat je 30% korting kan krijgen op mijn schrijftrajecten. Bekijk alle voorwaarden op www.kmoportefeuille.be of contacteer mij voor meer informatie.

Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Q
Marijke-0037

Ben je klaar om jouw verhalen te vertellen?

Ik help je graag op pad naar meer connectie met jezelf en je ideale klanten. Met mij heb je een ervaren copywriter en marketeer aan je zijde. Met veel empathie en enthousiasme maken we van jouw plannen een succes!

Heb je het gevoel dat ik je zou kunnen helpen? Benieuwd of er een klik is?

 

Laten we eens babbelen. Boek meteen je online koffiebabbel!

Niet twijfelen. Nu is het moment om actie te ondernemen. Uitstel is vaak afstel, toch? 🙂