Hallo, ik ben Marijke, SEO copywriter, online marketing coach en zaakvoerder van Vertelpunt marketingbureau.

Ik leer jou stap voor stap hoe je online zichtbaar wordt bij jouw droomklanten met storytelling, social media en online marketing strategieën.
Connect & Grow

 

Verhalen vertellen doe ik al sinds ik jong ben.
Toen met pen en papier.

Vandaag met digitaal storytelling, social media en online marketing strategieën. De kern van de zaak blijft nog steeds dezelfde: iedereen houdt van een goed verhaal.

Ook jouw klanten.

Maar dit ook voor jezelf en je eigen zaak doen? Dat is een ander verhaal!

Ik snap het. Zichtbaarder worden online betekent dat je vanachter je logo moet komen, dat je je kwetsbaar moet opstellen en een inkijk geeft in jouw persoonlijkheid.

Voor mij was dat ook akelig toen ik in 2017 het copywriting bedrijf van mijn vader overnam en de eerste stappen zette in de wonderlijke wereld van online marketing.

VAN ACADEMICA NAAR
SOCIAL MEDIA EXPERTE

 

Ik had nul ervaring als ondernemer, want ik had jaren als onderzoeker aan de universiteit gewerkt. Sociale media, daar keek ik op neer! Mijn mening veranderde drastisch toen ik in 2015 verhuisde naar Berlijn. Ik was hoogzwanger en kende niemand. Dankzij een Facebook groep leerde ik gelukkig andere mama’s kennen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat Facebook mij toen gered heeft van een diepe eenzaamheid.

Een paar maanden later besliste ik, samen met een vriendin, om een vrijwilligersorganisatie voor jonge moeders op te zetten. Eindelijk waren er weer die kriebels in mijn buik om iets nieuws op te starten, de zin om meteen een website en Facebook pagina te maken, de uitdaging om te zien hoe groots dit zou kunnen worden. Op een week tijd hebben we Supermamas Berlijn succesvol gelanceerd.

Ik besliste toen alles te leren over online marketing zodat ik, eenmaal terug in België, het copywriting bedrijf van mijn vader kon overnemen. 

Ik leidde Vertelpunt het digitale tijdperk in!

MEZELF durven laten zien.

Ondanks al mijn theoretische kennis over online marketing vond ik het een hele uitdaging om dit in de praktijk om te zetten! Ik wist niet goed hoe ik mezelf moest presenteren. Ik sprak over ‘we’ of ‘Vertelpunt’ (nooit ‘ik’) en ik schreef heel veel blogs die niemand las.

De ommekeer kwam er pas toen ik meer en meer vrouwelijke ondernemers ontmoette. Veel van deze vrouwen hadden een fantastisch business idee en waren een krak in hun vak, maar vonden het moeilijk dit naar de buitenwereld te verwoorden.

“Ik durf mezelf niet te laten zien online”, kreeg ik vaak te horen.

In gesprek met deze vrouwen is mijn missie ontstaan:

vrouwelijke ondernemers ondersteunen om zich niet anders voor te doen dan wie ze zijn, online en offline, zodat hun bedrijf kan bloeien zonder dat ze zichzelf hierin verliezen.

Met vallen en opstaan begon ik meer te doen van wat goed voelde in mijn online marketing. Gewoon helemaal mezelf zijn. En wat een openbaring!

BEN JIJ TROTS OP JOUW ZAAK?

Ik wil dat jij hetzelfde gevoel hebt over jouw bedrijf. Dat je trots bent op wat je doet! En marketing kan je daarbij helpen. Want marketing hoeft niet ingewikkeld en vervelend te zijn. Juist integendeel!

Wij vrouwen hebben superkrachten – denk aan empathie, inlevingsvermogen, doorzettingsvermogen – die ons helpen om geweldige marketeers te worden.
Het is minder moeilijk dan je denkt om vanachter je logo te stappen en jezelf te zijn.

Geloof je me?

Enkele highlights van mijn leven