fbpx

Op inspiratietour met je zaak? Doen!

Eind april gingen een aantal Artemis-leden onder begeleiding van Sara Pieters van Red Zezel op inspiratietour naar Dublin. Een verslag door Marijke Hermans. 

Inspiratietour

Ik ben meestal de laatste die naar huis vertrekt op een Artemis-activiteit. Ze moeten me letterlijk de deur uitsturen want anders zou ik blijven plakken … tot in de vroege uurtjes. De sfeer, de connectie en de energie van een groep gelijkgestemde vrouwen vind ik heel aanstekelijk. Mijn geluk kon dan ook niet op toen ik ontdekte dat ik die ervaring ook zou kunnen spreiden over een paar dagen, met een Artemis-inspiratietour naar Dublin. Blijven plakken in een Ierse pub? Dat zag ik wel zitten! 

 

Het perfecte alibi 

Een kleine paniekaanval. Dat was mijn eerste reactie toen ik hoorde dat we onze laptops thuis mochten laten. Maar gelijk had ze, organisator Sara Pieters van Red Zezel. Want er was ook geen tijd om te werken! We hadden al onze energie nodig om te luisteren, ideeën op te nemen en te verbinden. Artemis gaf me het perfecte alibi om eens he-le-maal uit mijn zaak te stappen, uit de alledaagse sleur van onderneemster/mama/partner/voorzitter van de moestuinclub. Om gewoon te volgen en te be-leven. Wat een cadeau aan mezelf! 

 

“Artemis gaf me het perfecte alibi om eens he-le-maal uit mijn zaak te stappen, uit de alledaagse sleur van onderneemster/mama/partner/voorzitter van de moestuinclub. Om gewoon te volgen en te be-leven. Wat een cadeau aan mezelf!”

 

Thuis voelen

Daar zat ik dus op maandagochtend. Niet achter mijn computer teksten te schrijven, maar in een vergaderzaal met 8 geweldige onderneemsters te luisteren naar Maria van de Dublin Chamber of Commerce. Waarom Dublin een innovatiecentrum is, met bekende namen als Google, Amazon, IBM, …. En hoe ze er hun best doen om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Want daar is nog werk aan, net zoals bij ons in België. Dat bleek ook uit de gesprekken met Ierse onderneemsters: zij liepen tegen dezelfde problemen aan als wij. We voelden ons dan ook snel ‘thuis’ in Dublin, niet alleen door de warme mensen, maar ook omdat ondernemen grenzeloos is.

 

To scale or not to scale

Zo werden we voortdurend geprikkeld om bewust (of onbewust) over onze eigen zaak na te denken. ‘s Avonds was ik blij me te nestelen in mijn gezellige kamer van hotel The Wren’s Nest – heel toepasselijk ‘het nest van een winterkoninkje’ – om de ideeën in mijn hoofd te laten broeden. Veel van de gesprekken gingen over schalen: hoe je zaak naar een grote omzet krijgen? Maar wilde ik dit? Uit de ontmoetingen met Ierse onderneemsters en de diepgaande gesprekken met mijn reispartners heb ik vooral geleerd dat we allemaal ambitie en drive hebben, maar dat het pad voor iedereen anders is. Dat inzicht, en de verbinding en inspiratie, koester ik vandaag, nu ik weer achter mijn computer zit te schrijven.

 

Marijke Hermans is copywriter, online marketing coach en zaakvoerder van Vertelpunt marketingbureau en Vertel.Academie. Ze gelooft in de kracht van een goed verhaal, ook voor je zaak. Vrouwelijke ondernemers helpen om hun verhalen te vertellen, is wat ze het liefste doet. Marijke is trots lid van Artemis Limburg.

Inspiratietour7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *